Soep met rucola

Rucola is een slasoort die vooral gebruikt wordt om gerechten af te werken of bij gemengde sla. Dat maakt dat je vaak een groot deel over hebt van het pak rucola dat je gekocht hebt. Je kan het gemakkelijk opwerken in soep. Rucola moet niet mee koken. Je mixt eerst je soep, dan voeg je de rucola toe en je mixt nog kort verder. Je soep lijkt op kervelsoep, alleen de smaak is anders.

Nodig: (4 personen)
1 courgette
1 stuk wit van prei
1 ui
1 liter water
Bouillon
1 pak rucola (of een rest van een pak)

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd klein.
  • Maak de prei schoon, spoel onder koud water en snijd klein.
  • Spoel de courgette en snijd klein. Als er veel pitjes inzitten kan je die best verwijderen.
  • Doe de groenten in een ruime kookpot samen met het water en de bouillon.
  • Breng de soep aan de kook en zet het vuur lager.
  • Mix de soep als de groenten gaar zijn.
  • Hak ondertussen de rucola grof.
  • Voeg bij de gemixte soep en mix nog kort.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .