Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille is een gerechtje dat ze thuis graag eten. Ik verwerk er altijd weer andere groenten in. Al blijft de basis wel steeds ongeveer hetzelfde. De ene keer een gele of rode puntpaprika dan weer een groene, oranje, gele of rode gewone paprika. Of een ronde courgette of een een gele of een groene. Zo kan je er iedere keer weer mee variƫren.

Nodig: (4 pers)
1 grote ui
1 teentje look
1 rode en 1 groene paprika
1 aubergine
1 gele courgette
2 grote vleestomaten
1 kleine blikje tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Pel de look en snipper fijn.
  • Spoel de overige groenten, maak ze schoon en snijd in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie en fruit de ui. Voeg de look toe en roer om.
  • Voeg de gesneden groenten toe samen met de tomatenpuree.
  • Laat nog even stoven op een hoog vuur en zet dan het vuur lager.
  • Laat de ratatouille pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo