Peertjes met crumble

Peren horen, net als appelen, bij het najaars fruit. In september, oktober, november en december zijn er veel verschillende soorten peren te koop. De ene is al zoeter dan de andere, de ene soort is groot en dik, de andere net weer wat kleiner en smaller. Je kan ze allemaal uit het vuistje eten maar ze zijn ook allemaal geschikt voor zowel koude als warme bereidingen.

Nodig: (voor 4 personen)
4 peren
20 g margarine om te bakken
20 g (licht bruine) suiker (kan eventueel ook met zoetstof)
40 g bloem
Enkele muntblaadjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe margarine, suiker en bloem in een kommetje.
  • Roer onder elkaar tot je een mengsel krijgt dat op kruimels lijkt.
  • Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  • Schik de halve peren in een ovenvaste schaal.
  • Verdeel het kruimelmengsel op de halve peren.
  • Zet ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de crumble mooi gebakken is.
  • Neem uit de oven verdeel over 4 bordjes en werk af met een muntblaadjes.

De peertjes met crumble kunnen warm of koud gegeten worden als nagerechtje of als tussendoortje.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .