Pasta met tomaat, mozzarella en oregano

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Pasta met tomaat, mozzarella en oregano

Een frisse maaltijd bij warm weer is altijd welkom. Pasta, rijst, couscous, je kan het warm en koud eten. Altijd lekker. Je kan er veel gerechten mee maken. Wij hebben van de klassieker tomaat – mozzarella een lekkere maaltijdsalade gemaakt. De salade hebben we op smaak gebracht met verse oregano. Je kan ook gedroogde oregano gebruiken als je geen verse kan vinden of oregano vervangen door verse of gedroogde basilicum.

Nodig: (4 pers)
120 – 160 g pasta (strikjes, penne …)
5 grote Coeur de boeuf tomaten of grote vleestomaten
3 bolletjes (light) mozzarella
Verse oregano
Peper en zout

Bereiding:

  • Breng in een ruime kookpot water aan de kook.
  • Voeg de pasta toe, volg de kooktijd aangegeven op de verpakking.
  • Spoel de tomaten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Doe de tomatenblokjes en de mozzarella in een ruime schaal.
  • Pluk de blaadjes van de oregano en voeg bij de tomaten.
  • Giet de pasta af en spoel kort met koud water.
  • Voeg bij de tomaten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet enkele uren in de koelkast en serveer koud.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo