Parelcouscous met koolrabi, venkel en erwtjes

Parelcouscous zijn bolletjes zoals couscous. Ze zijn wel een flink stuk groter. Als je ze kookt dan zwellen ze nog en eens ze beetgaar zijn, zijn het best wel grote bolletjes. Eigenlijk ziet het er meer uit als een soort pasta dan dat het eruit ziet als couscous. Het smaakt ook als een pasta. Wel verrassend vond ik en leuk om me aan de slag te gaan.

Nodig: (4 pers)
120 – 200 g parelcouscous
1 koolrabi
1 venkelknol
150 g erwtjes (vers en gedopt of diepvries)
1 grote ui
2 eetlepels olijfolie
Naar smaak: enkel blaadjes munt of vers tijm …
Peper en zout

Bereiding:

  • Breng licht gezouten water aan de kook en kook de parelcouscous beetgaar.
  • Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes.
  • Maak de venkel schoon, spoel onder koud water en snijd in kleine blokjes.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui.
  • Voeg de koolrabi toe en stoof 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de venkel en de erwtjes toe en stoof de groenten beetgaar.
  • Voeg indien nodig een beetje water toe zodat de groenten niet aanbranden.
  • Giet de parelcouscous af en spoel kort met koud water.
  • Voeg de parelcouscous bij de groenten.
  • Snipper de munt en roer eronder.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Dit gerecht kan je warm of koud eten met een stukje vlees, vis of een vegetarisch alernatief.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .