Paasgebak

Paasgebak

Het paasweekend is in aantocht. Vaak denk je dan, wat zullen we eens eten bij het ontbijt. Ook al valt Pasen dit jaar erg laat, de ochtenden zijn nog koud. Iets warm uit de oven is altijd wel een goed idee. Dit jaar hebben we een broodgerecht voor jullie uitgewerkt. Niet zo moeilijk om te maken, lekker en je kan er verschillende figuurtjes mee maken. Wij helpen je op weg met enkele voorbeelden. Geen zin om er figuurtjes van te bakken? Vorm kleine langwerpige bolletjes en bak er sandwiches van.

Nodig: (6 stuks)
280 g bloem
2 eieren + 6 eieren
1 dl lauwe melk
20 g suiker
4 g zout
20 g verse gist
40 g zachte ongezouten boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met de suiker en het zout. Maak een kuiltje.
  • Voeg de gist bij de lauwe melk, roer tot de gist is opgelost.
  • Kluts een ei, doe in het kuiltje samen met de melk.
  • Meng, voeg de zachte boter toe en kneed 5 minuten tot een soepel deeg.
  • Laat het 10 minuten rusten en verdeel het deeg in 6 delen.
  • Kneed ieder deel kort en rol er een lange worst van.
  • Vouw de worst dubbel en vlecht de delen over elkaar.
  • Vorm er een cirkel van en werk de uiteinden weg in het begin van de cirkel.
  • Je hebt nu in het midden een opening. Daar zet je het (ongekookte) ei in.
  • Vorm zo nog 5 andere gebakjes, leg ze op een bakplaat en laat ze nog 20 minuten rijzen.
  • Kluts het tweede ei, smeer de gebakjes ermee in vlak voor ze in de oven gaan.
  • Bak ze in 15 minuten mooi bruin.

Varieer:

  • Vorm andere figuurtjes of bak er sandwiches van.
  • Gebruik pure chocoladekorrels voor de ogen.

Wat wil je zoeken?

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo