Ontbijtidee: havermout pannenkoekjes

Pannenkoeken is altijd weer een beetje feest. Wij hebben ze gebakken met havermeel. Wanneer je dit niet kan vinden, of je hebt het niet in huis, dan kan je het gemakkelijk zelf maken: doe havermout in een blender en mix de vlokken tot meel. Het moet niet superfijn zijn, maar gewone havermout is nogal grof van structuur. Als je er pannenkoekenbeslag van maakt, dan lukt het niet om er mooie pannenkoeken van te bakken. Met het (zelfgemaakt) havermeel gaat het wel, daar kan je goed pannenkoeken mee bakken. Met dit recept kan je 4 pannenkoeken bakken, dus voor 2 personen of voor 2 dagen. In het laatste geval, laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast voor de volgende dag, dan heb je een supersnel en heerlijk ontbijt.

Nodig: (2 porties)

80 g havermeel

2 dl magere melk

1 ei

100 g magere natuur yoghurt

Vloeibare bakmargarine

Bereiding:.

  • Maak het pannenkoekenbeslag: meng meel, melk, yoghurt en ei tot een mooi glad deeg zonder klonters.
  • Laat dit 5 minuten rusten. Het deeg wordt dan wat dikker.
  • Verwarm enkele druppels bakmargarine in een kleine koekenpan, giet 1/4 van het deeg in de pan en bak de pannenkoek.
  • Bak op deze manier nog 3 pannenkoekjes.
  • Je kan deze pannenkoekjes eten met een beetje zoetstof, ze dun besmeren met siroop of met zelfgemaakte confituur van zomerfruit https://www.di-eet.be/recept-van-de-week/confituur-van-zomerfruit/

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .