Linzenpasta met voorjaarsgroenten

Zoals je in onze maandelijkse nieuwsbrief kon lezen, kan je tegenwoordig heel veel soorten pasta kopen. Met soorten bedoelen we niet enkel pastavormen (zoals spaghetti, macaroni, penne, fusilli …) maar ook pasta gemaakt van andere granen, zaden en recent ook van peulvruchten (zoals linzen, kikkererwten). Handig vind ik zelf. Zo kan je gemakkelijk en snel een vegetarische pasta maken zonder dat er kikkererwten of linzen in verwerkt moeten worden. Ze zitten immers al in je pasta 😊. De kleuren zijn ook leuk. Linzenpasta is er ook in het rood en het groen.

Nodig: (4 pers)

200 g penne van rode linzen (of een andere)

1 dikke ui

150 g erwten (vers of diepvries)

1 kleine of ½ paksoi

1 kleine bloemkool

2 lepels olijfolie

Peper en zout

Bereiding:

  • Maak de ui schoon en snipper fijn.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en spoel onder koud water.
  • Maak de paksoi schoon, spoel onder koud water en snijd fijn.
  • Kook de pasta al dente in licht gezouten water, volg de kooktijd op de verpakking.
  • Kook de bloemkool en erwtjes in licht gezouten water, giet af.
  • Verwarm de olie in een ruime kookpot en fruit de ui.
  • Voeg de paksoi toe en stoof kort beetgaar.
  • Giet de pasta af.
  • Voeg de groenten bij de pasta, breng op smaak met peper en zout.

Variatie:

Toch liever met saus?

  • Neem enkele grote eetlepels vers kaas (type Philadelpia) of ricotta, roer zacht voeg de groenten en de pasta toe, breng op smaak met peper en zout.
  • Neem een blik tomatenblokjes of tomatenpassata, voeg bij de gestoofde ui en werk het recept verder af zoals beschreven.

Pittiger?

  • Voeg cajunkruiden, spaghettikruiden, wasabipasta … toe naar eigen smaak.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .