Home made ice tea

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Home made ice tea

Nu het volop zomer is, moet je voldoende drinken. Water is uiteraard de eerste keuze. Je kan water afwisselen met andere dranken zoals zelfgemaakte ice tea. Je start met een thee naar keuze. Deze maak je iets straffer dan dat je gewoonlijk thee maakt, dan smaakt het krachtiger en is het meer verfrissend. Wanneer de ice tea klaar is, kan je die 1 dag bewaren in de koelkast.

Nodig: (1 grote kan)

Green tea citrus

1 liter groene thee: neem hiervoor iets meer thee (niet 2, maar 3 theezakjes)

1 limoen, 1 citroen, ½ sinaasappel …

Enkele blaadjes citroenverbena of stukjes citroengras (niet noodzakelijk, mag ook gedroogd)

Zoetstof (naar eigen keuze, niet noodzakelijk)

IJsblokjes

Ice tea perzik

1 liter zwarte thee met perziksmaak: neem hiervoor iets meer thee (niet 2, maar 3 theezakjes)

1 perzik

Zoetstof (naar eigen keuze, niet noodzakelijk)

IJsblokjes

Ice tea munt – gember

1 liter water

Verse munt

Stukje verse gember

Zoetstof (naar eigen keuze, niet noodzakelijk)

IJsblokjes

Bereiding green tea citrus:

  • Zet de thee en laat afkoelen.
  • Snijd de limoen, citroen en sinaasappel in schijfjes.
  • Giet de thee in een kan en voeg de schijfjes citrusfruit toe en eventueel citroenverbena.
  • Wil je liever zoete ice tea? Voeg dan naar smaak zoetstof toe.
  • Doe enkele ijsblokjes is een glas en schenk de koude thee erop.
  • Werk het glas af met enkel schijfjes citrusfruit en een blaadje citroenverbena.

Bereiding ice tea perzik:

  • Zet de thee in een kan en laat afkoelen.
  • (Schil) de perzik en snijd in blokjes en voeg bij de thee.
  • Breng op smaak met zoetstof wanneer je graag een zoetere thee hebt.
  • Doe enkele ijsblokjes en stukjes perzik in een glas en schenk er de thee op.

Bereiding ice tea munt – gember:

  • Schil de gember en snijd in schijfjes of rasp de gember voor een meer pittige smaak.
  • Kook het water, giet in een pot en voeg muntblaadjes en gember toe.
  • Laat 5 tot 7 minuten trekken, zeef en laat afkoelen.
  • Voeg naar eigen smaak zoetstof toe.
  • Doe enkele ijsblokjes is een glas en schenk er de koude thee op.
  • Werk eventueel af met enkele verse muntblaadjes en een schijfje gember.

Wat wil je zoeken?

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo