Havermout met gebakken abrikozen

De zomer is het seizoen van het steenfruit. Nectarines, perziken, kersen, abrikozen … Ze zijn volop beschikbaar. Wij hebben onze havermoutpap opgefleurd met gepocheerde abrikozen. Best dat je die even op voorhand maakt, want in de ochtend heb je daar waarschijnlijk geen tijd voor. Gecombineerd met je havermoutpap is het wel een lekker duo. Je kan ook voor enkele dagen je abrikozen pocheren of je kan ze bij een ander gerecht gebruiken. In de koelkast zijn ze enkele dagen houdbaar.

Nodig: 1 portie
40 – 60 g havermout
2,5 – 3,5 dl (magere) melk
Zoetstof
1 abrikoos
Vanille poeder
½ koffielepel honing

Bereiding:
• Spoel de abrikoos, halveer en verwijder de pit.
• Doe ze in een steelpannetje samen met wat vanillepoeder, enkele eetlepels water en de honing.
• Verwarm en laat ze op een laag vuur 10 minuten sudderen.
• Doe de havermout en de melk in een kookpotje.
• Breng aan de kook en laat even goed doorkoken.
• Neem van het vuur, breng op smaak met de zoetstof.
• Laat 5 minuten staan, de havermout gaan dan wellen. Zo wordt de pap dikker.
• Schep er de twee gepocheerde abrikozen op.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .