Halloween dessert

Met Halloween sluiten we de zomer af en is de herfst volop bezig. Onze voeding verandert dan ook enigszins. We kiezen meer voor warme en voedzame gerechten. Soepen en stooppotjes, stamppotten … voor ieder wat wils. Wij hebben gekozen voor een simpel en snel klaar gerecht. Een zelfgemaakte pudding met een halloween-touch.

Nodig: (6 porties)
¾ l halfvolle melk
1 zakje (50 g) vanille puddingpoeder
Zoetstof of suiker
1 dl halfvolle melk
1 zakje slagschuim (klop klop)
Enkele chocolade druppels

Bereiding:

  • Giet een beetje melk (van de ¾ l) in een kopje.
  • Doe de overige melk in een kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg het puddingpoeder bij de melk in het kopje.
  • Roer goed tot alles is opgelost en er geen klonters meer zijn.
  • Voeg bij de melk als deze kookt.
  • Roer goed en laat even doorkoken.
  • Neem van het vuur en voeg zoetstof of suiker toe tot de pudding zoet genoeg smaakt.
  • Verdeel over 6 schaaltjes.
  • Laat afkoelen.
  • Doe 1 dl melk en 1 zakje slagschuim in een ruime kom.
  • Klop met een (elektrische) klopper op tot een stevig schuim (duurt 3 tot 4 minuten).
  • Neem een spuitzak en doe hierin een spuitmondje met een ronde opening.
  • Spuit op ieder schaaltje pudding een torentje schuim dat onderaan breder is dan bovenaan (zie foto).
  • Maak de oogjes van de spookjes met de chocoladedruppels.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .