Gevulde pannenkoek

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Gevulde pannenkoek

Wanneer we de aanbevelingen van 300 g groenten per dag willen halen, doen we er goed aan om bij de lunch groenten te voorzien. Het is helemaal niet de bedoeling dat je een soort warme maaltijd gaat plannen. Nee hoor. Het kan ook op een andere manier. Bijvoorbeeld met een gevulde pannenkoek. De pannenkoeken kan je op voorhand bereiden, ze moeten niet warm zijn voor dit gerecht.

Nodig: (4 stuks)
30 g tarwebloem
70 g boekweitmeel
1 ei
Snuifje zout
2 dl karnemelk (of halfvolle melk)
4 sneetjes ham
1 eetlepel margarine geschikt om te bakken
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels magere of halfvolle platte kaas
Peper en zout
2 eetlepels verse fijngehakte kruiden (kervel, bieslook, peterselie, oregano …)
Gemende sla (of veldsla, rucola … met andere rauwe groenten naar keuze)

Bereiding:

  • Meng boekweitmeel, tarwebloem, snuifje zout, karnemelk en ei in een ruime kom.
  • Klop goed met een garde tot je een mooi beslag hebt zonder klonters.
  • Smelt ¼ van de margarine in een grote pan.
  • Giet er ¼ van het deeg in, wanneer het deeg droog is, draai je de pannenkoek om en laat nog 1 minuut bakken. Bak zo 4 pannenkoeken. Laat ze afkoelen.
  • Meng de platte kaas onder de mayonaise, kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte kruiden toe. Roer goed onder elkaar.
  • Snijd de hesp in reepjes.
  • Neem een koude pannenkoek leg hierop in het midden een flink handvol sla (vul aan naar keuze met andere groenten).
  • Verdeel er ¼ van de reepjes hesp over.
  • Rol stevig op en serveer met een koffielepel zelfgemaakte kruidenmayo.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo