Gevulde koolrabi’s

Gevulde koolrabi’s

Koolrabi is, onterecht, een minder bekende groente. Het is een knol die boven de grond groeit en behoort tot de kolen. Het is een kruising tussen witte kool en witte rapen. De knollen hebben een frisse, zoete smaak. Ze zijn beschikbaar van half mei tot december. Meestal zal je ze vinden als licht groene knollen, maar er is ook een paarse variëteit. Je kan koolrabi rauw eten, verwerkt in een salade, of bereiden. Wij hebben gekozen voor gevulde koolrabi’s. Lekker bij een stukje vis of vlees met een gekookte aardappel.

Nodig: (2 pers)
4 kleine koolrabi’s
100 g verse kaas (type Philadelpia)
250 g verse spinazie
40 g blauwschimmelkaas of gemalen Parmezaanse kaas
Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de koolrabi’s en snijd ze doormidden.
  • Breng in een kookpot water aan de kook, voeg de halve koolrabi’s toe en kook ze beetgaar.
  • Maak ondertussen de spinazie schoon, spoel en snijd grof.
  • Stoof de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Giet de koolrabi’s af en hol ze uit.
  • Snijd het binnenste van de koolrabi in stukjes.
  • Roer in een kom de verse kaas los.
  • Voeg hierbij de spinazie, de stukjes koolrabi en de kaas.
  • Roer alles goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul hiermee de uitgeholde koolrabi’s.
  • Zet ze in een ovenbestendige schaal en plaats 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo