Gevulde courgettes

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Gevulde courgettes

Courgettes zijn het hele jaar door beschikbaar. Vaak worden ze gebruikt om soep van te maken of om soep te binden. Toch kan je ze ook als groenten eten. Courgettes zijn vrij neutraal van smaak. Je doet er dus goed aan ze te combineren met iets dat pittig afsmaakt. Dat kan prima als je kiest voor gevulde courgettes.

Nodig: (voor 4 personen)

4 courgettes

1 sjalot

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

Handvol zwarte (of groene) olijven

400 g Americain natuur

Cayennepeper, zout

2 eetlepels olijfolie

Handvol gemalen (light) kaas

160 – 200 g couscous

Bouillon (poeder, blokje of vloeibaar)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de steelaanzet van de courgettes en spoel ze onder koud water.
  • Snijd ze door in de lange richting en verwijder de pitjes met een koffielepel.
  • Schik de uitgeholde courgettes in een ovenschaal.
  • Snijd de olijven klein.
  • Pel de sjalot en snijd fijn.
  • Schil de paprika’s, snijd ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een kookpot.
  • Voeg de sjalot toe en stoof aan.
  • Voeg de paprikablokjes toe en stoof 5 minuten.
  • Doe de Americain in een kom en roer los.
  • Voeg de olijven, de sjalot en de paprika’s toe. Roer onder de Americain.
  • Breng het geheel op smaak met cayennepeper en zout.
  • Vul hiermee de courgettes op, bestrooi met wat kaas en plaats ze 20 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de couscous. Volg hiervoor de instructie op de verpakking.
  • Gebruik een kruidige (of pittige) bouillon om de couscous te bereiden.

Wat wil je zoeken?

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo