Gegrilde venkel

Venkel is misschien een minder voor de hand liggende groenten. Venkel heeft een zachte anijssmaak. Daar moet je natuurlijk wel van houden. De zachte anijssmaak zorgt er wel voor dat de groente een frisse toets geeft aan je maaltijd. Venkel kan je perfect combineren met aardappelen, rijst op pasta. Samen met een stukje witte vis of een stukje vlees.

Nodig: (4 personen)
6 venkelknollen
1 eetlepel maïsolie (of andere olie)
Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de venkelknollen schoon en spoel ze onder koud water.
  • Snijd ze in 4 en verwijder het harde gedeelte.
  • Zorg er wel voor dat de kwartjes niet uit elkaar vallen.
  • Schik de venkelkwartjes in een ovenschaal.
  • Kruid met peper en zout en besprenkel met de olie.
  • Zet ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .