Feestmenu 2019: hapjes

Ook dit jaar voorzien we tegen de feestdagen een feestmenu. Iedere week komt er een volgende gang. De feestmenu kan dienen voor kerst, oudjaar, nieuwjaar of voor een ander feestje. We willen iedereen laten genieten van lekker eten. We proberen te zorgen voor haalbare recepten waarbij je zelf, als je gastvrouw of gastman bent, niet de hele dag in de keuken moet staan.

Nodig:
Hapje 1: glaasje gevuld met groenten (12 stuks)
½ pak witte selder
2 grote stronken witloof
handvol walnoten + 12 halve walnoten
1 eetlepel (light) mayo
1 eetlepel Griekse yoghurt natuur
1 koffielepel graantjes mosterd
Peper en zout

Hapje 2: Smörrebröd met varkensgebraad en peer (12 stuks)
6 sneetjes smörrebröd
6 plakjes varkensgebraad
1 peer
1 rode ui
2 eetlepels zachte margarine geschikt om te bakken
Enkele takjes verse tijm
Peper en zout

Hapje 3: toastje met makreel en kappertjes (12 stuks)
12 dunne gekruide toastjes
1 blikje makreel op eigen nat
2 eetlepels kleine kappertjes
12 grote kappertjes met steel
4 radijsjes
Peper en zout

Bereiding:
Hapje 1: glaasje gevuld met groenten:

  • Maak de selder schoon, spoel onder koud water en snijd klein.
  • Maak het witloof schoon en snijd fijn.
  • Schep mayo, mosterd en yoghurt in een ruime kom, meng goed.
  • Kruid met peper en zout.
  • Hak het handvol noten grof en voeg toe samen met de groenten.
  • Meng alles goed onder elkaar.
  • Schep in kleine glaasjes en werk af met de halve walnoot.

Hapje 2: Smörrebröd met varkensgebraad en peer (12 stuks)

  • Spoel de peer en snijd in dunne plakjes.
  • Verwarm de helft van de margarine in een pan.
  • Bak de schijfjes peer enkele minuten aan iedere kant tot ze mooi kleuren.
  • Neem uit de pan en laat afkoelen op keukenrol.
  • Maak ondertussen de ui schoon en snijd in ringentjes.
  • Verwarm de rest van de margarine in de pan en bak hierin gedurende enkele minuten de uienringen.
  • Steek met een uitsteekvorm 12 rondjes uit het smörrebröd.
  • Leg op ieder rondje brood een sneetje varkensgebraad, kruid met peper en zout.
  • Schik op het vlees 2 plakjes gebakken peren.
  • Werk af met enkele gebakken uienringen en een takje verse tijm.

Hapje 3: toastje met makreel en kappertjes (12 stuks)

  • Spoel de radijsjes en snipper ze fijn.
  • Giet de markeel af en doe in een diep bord.
  • Plet met een vork.
  • Meng er de kappertjes onder samen met de gesnipperde radijsjes.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over de gekruide toastjes en werk af met een kappertje met een steeltje.</li

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .