Feestmenu 2018: velouté van gele raapjes

Feestmenu 2018: velouté van gele raapjes

Soep mag niet ontbreken bij een feestmenu. Het is een licht gerechtje en het geeft je wat extra tijd tussen de verschillende gangen. Je kan de soep gerust een dag vooraf maken. Zo komen alle smaken nog beter tot zijn recht. Misschien lijkt het je een rare keuze, soep met raapjes. Het is wel speciaal van smaak. Gecombineerd met een gele wortel is het de typische raapsmaak milder. Afhankelijk van je smaakvoorkeur neem je iets meer raapjes of iets meer gele wortelen. Geen fan van raapjes? Gebruik dan enkel gele wortelen.

Nodig: (10 pers)
1 ui
1 bot gele raapjes
750 g gele wortelen
1 wit van prei (niet te dik)
1 eetlepel zachte margarine geschikt om te bakken
1 bakje boschampignons (gewone mogen ook, of andere paddenstoelen naar keuze)
2 liter water
Handvol gehakte peterselie
Peper en zout
Bouillon

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
  • Schil de raapjes en de gele wortelen en snijd in blokjes.
  • Doe groenten, bouillon en water in een ruime kookpot.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Borstel ondertussen de paddenstoelen, snijd het topje van het steeltje en snijd in stukjes.
  • Verwarm de margarine in een kookpot.
  • Voeg de paddenstoelen toe en stoof ze gaar.
  • Kruid met peper en zout.
  • Als de soep gaar is, mix ze fijn.
  • Schep de soep uit en werk af met enkel stukjes paddenstoelen en gehakte peterselie.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo