Feestmenu 2018: eigentijdse tiramisu

Een nagerecht mag niet ontbreken bij een feestje. Een lekkere afsluiter hoort erbij. We hebben gekozen voor een klassieker en er een eigentijdse versie van gemaakt. Je kan je fantasie gebruiken en ander fruit kiezen of een ander koekje nemen. Je kan het nagerecht gerust vooraf maken. Allen letten dat ze niet verdwijnen uit de koelkast.

Nodig: (10 pers)
10 speculaas koekjes
2 pakjes klopklop
2 dl halvolle melk
1 grote pot mascarpone
3 eetlepels amaretto
2 zakje vanillesuiker of vanillezoetstof
5 appeltjes
Zoetstof

Bereiding:

  • Schil de appeltjes, snijd ze in blokjes en schik ze op een groot bord.
  • Zet ze in de microgolfoven op vol vermogen gedurende 4 minuten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Doe de speculaaskoekjes in een plastiekzakje en rol ze fijn met een deegrol. Doe de kruimels in een kommetje.
  • Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los. Voeg amaretto en vanillesuiker toe en roer goed. Er mogen geen klonters in meer te zien zijn.
  • Doe de melk en de klopklop in een ruime kom en mix met een klopper in 4 minuten tot een luchtige massa.
  • Schep 2 eetlepels van de opgeklopte klopklop bij de mascarpone en roer onder elkaar toe alles mooi glad is en er geen klonters zijn. Voeg de rest van de klopklop geleidelijk toe en schep onder elkaar. Zo krijg je een luchtig geheel.
  • Neem een glas en schep op de bodem een koffielepel speculaaskruimels.
  • Schep hierop 1 eetlepel afgekoelde appeltjes.
  • Vervolgens 3 eetlepels tiramisumengsel.
  • Plaats in de koelkast.
  • Werk af met een koffielepel speculaaskruimels net voor je ze opdient.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .