Cupcakejes

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Cupcakejes

Nu duidelijk wordt dat scholen maar stapsgewijs heropenen, zullen kleuters en veel kinderen nog even thuis zijn. Zo blijft het een hele uitdaging voor ouders om alles thuis in goede banen te kunnen leiden. Wij blijven zorgen voor leuke recepten die je gemakkelijk samen met je kind(eren) kan maken. We weten uit de berichtgeving dat jullie allemaal massaal bloem hebben aangekocht. Misschien staat deze wat doelloos in de kast, wij zorgen dat je ermee aan de slag kan. Deze week is er een bakrecept voorzien. De cupcakejes werden gebakken in een siliconen mal voor cupcakejes, heb je die niet, dan kan het ook met kleine papieren cupcakevormpjes.

Nodig: (± 16 stuks)
2 eieren
120 g zelfrijzende bloem (of bloem + bakpoeder)
60 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
120 g boter of margarine geschikt om te bakken.
¼ appel in blokjes gesneden.
Handvol bosbessen
½ koffielepel cacaopoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Roer de boter of margarine zacht in een ruime kom.
  • Splits de eieren. De dooier mag bij de boter, het eiwit in een aparte kom.
  • Voeg suiker en vanillesuiker bij de boter en roer samen met de eidooier onder de boter.
  • Voeg bloem toe en roer onder elkaar.
  • Klop het eiwit tot sneeuw en voeg toe aan het deeg. Schep het er voorzichtig onder. Zo krijg je een luchtig deeg.
  • Schep ¼ van het deeg in een aparte kom en voeg de appelstukjes toe. Roer onder elkaar en verdeel over 4 cupcakes.
  • Schep vervolgens weer ¼ van het deeg in de kom en roer er de bosbessen onder. Verdeel ook dit deeg over 4 cupcakes.
  • Schep vervolgens opnieuw ¼ van het deeg in de kom en roer er het cacaopoeder onder. Verdeel over 4 cupcakes.
  • Het laatste deel deeg blijft natuur (of je doet er nog iets onder naar eigen keuze) en verdeel je ook over 4 cupcakes.
  • Plaats in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  • Controleer of de cakejes gaar zijn: gebruik en dunne breinaald en steek in de cake. Als de naald droog is als je ze eruit haalt, is de cake gaar.
  • Neem uit de oven en ontvorm.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo