Confituur van rabarber, abrikozen en frambozen

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Confituur van rabarber, abrikozen en frambozen

De zomer is in het land. Er is volop keuze van lekker zomerfruit. Voor mij is dat ook de tijd van het jaar dat ik graag zelf confituur maak. We hebben al meerdere keren een recept gepost van confituur en ze vallen altijd in de smaak. Je kan immers oneindig variëren in smaken en kleuren. Deze keer hebben we gekozen om rabarber te combineren met verse abrikozen en frambozen.

Nodig:
500 g verse abrikozen
500 g rabarber
500 g frambozen (vers of diepvries)
500 g confituursuiker maxi fruit (3:1)

Bereiding:

  • Maak de rabarber schoon, snijd in kleine stukjes.
  • Ontpit de abrikozen en snijd ze eveneens in kleine stukjes.
  • Gebruik je verse frambozen, kijk ze na en verwijder de slechte. Diepgevroren frambozen zijn klaar voor gebruik (je moet ze niet ontdooien).
  • Doe de abrikozen, frambozen en rabarber in een ruime kookpot.
  • Voeg de confituursuiker toe en roer goed om.
  • Laat het mengsel enkele uren rusten.
  • Zet op het vuur en breng aan de kook.
  • Roer regelmatig om.
  • Laat 4 minuten doorkoken op een zacht vuur.
  • Vul de potjes met de confituur en draai ze dadelijk dicht.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo