Chinese kool met rijst en kip

Chinese kool met rijst en kip

Chinese kool is een langwerpige kool afkomstig uit China. Tegenwoordig wordt ze bij ons ook gekweekt en is ze bijna het hele jaar door beschikbaar. Deze kool heeft langwerpige bladen met in het midden een dikke witte nerf. Je kan het hele blad gebruiken. Het is een ideale groenten om te wokken of te stoven maar kan evengoed rauw gegeten worden. In Korea wordt Chinese kool vaak gefermenteerd en is dan het hoofdingrediënt van hun nationale gerecht Kimchi.

Nodig: (4 pers)
1,5 builtje (bruine) rijst
1 Chinese kool
1 dubbele kipfilet
4 eetlepels zonnebloemolie (of andere olie)
1 grote ui
1 koffielepel kerriepoeder
½ koffielepel gedroogd citroengras
½ koffielepel gemberpoeder
Snuifje kurkuma (niet noodzakelijk)
1 dl sojaroom (light)
Peper en zout

Bereiding:

  • Breng water aan de kook en kook hierin de rijst.
  • Maak de Chinese kool schoon, spoel onder koud water en snijd in stukjes.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verwarm de helft van de olie (in een wokpan) en bak hierin de blokjes kip.
  • Neem uit de pan.
  • Verwarm de rest van de olie en fruit de ui.
  • Voeg de Chinese kool toe.
  • Kruid met kerrie, citroengras, gember en kurkuma.
  • Schep regelmatig om en bak gedurende 7 à 8 minuten.
  • Voeg de room toe samen met de gebakken kippenblokjes en de rijst.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo