Bretoense galettes

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Bretoense galettes

Het zal misschien nog wel een tijdje duren voor we weer met een gerust hart op vakantie kunnen gaan. Als het zonnetje bij ons schijnt maakt dat het leven natuurlijk al een heel stuk aangenamer, maar echt vakantie is het niet. Als we niet op reis kunnen gaan, kunnen we er wel voor zorgen dat we typische buitenlandse gerechten zelf eens maken. Met Bretoense galettes breng je alvast een beetje Frankrijk op je bord.

Nodig: (4 stuks)

50 g bloem

50 g boekweitmeel

1 ei

Snuifje zout

2 dl halfvolle melk

60 g gemalen kaas

4 sneetjes ham

1 eetlepel margarine geschikt om te bakken.

Gemende sla (of veldsla, rucola … of andere rauwe groenten naar keuze)

 

Bereiding:

  • Meng boekweitmeel, bloem, snuifje zout, melk en ei in een ruime kom.
  • Klop goed met een garde tot je een mooi beslag hebt zonder klonters.
  • Smelt ¼ van de margarine in een grote pan.
  • Giet er ¼ van het deeg in, wanneer het deeg droog is, draai je de pannenkoek om en laat nog 1 minuut bakken. Bak op deze manier 4 pannenkoeken.
  • Bedek de pannenkoeken met alumiumfolie om ze warm te houden of zet ze in een voorverwarmde oven.
  • Neem een pannenkoek en leg die terug in de pan. Schik in het midden een sneetje ham en ¼ van de gemalen kaas.
  • Wanneer de kaas gesmolten is schuif je de pannenkoek op een groot bord.
  • Vouw de kanten naar binnen en garneer ieder bord met een beetje sla en eventueel een tomaat of ander rauwkost.
  • Herhaal dit voor de 3 andere pannenkoeken.

Wat wil je zoeken?

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo