Boontjes met tomatensaus

Bij ons thuis eten ze dat graag. Het is helemaal niet moeilijk te maken en oh zo lekker. Niet alleen de mooie kleuren zetten aan tot eten, het ruikt ook lekker. Verse boontjes zijn er nu volop, heerlijke vleestomaten ook. Dus nu is het de beste tijd van het jaar om dit gerecht regelmatig eens op je menu te zetten.

Nodig: (voor 4 personen)

1 kg prinsessenboontjes

2 sjalotjes

2 dikke vleestomaten

2 eetlepels olijfolie

Peper en zout

Bereiding:

  • Maak de prinsessenboontjes schoon, spoel ze onder koud water.
  • Schil de sjalotten en snijd fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot.
  • Voeg hierbij de helft van de sjalotten en laat kort stoven.
  • Voeg de prinsessenboontjes toe.
  • Voeg, indien nodig een beetje water toe, en stoof de boontjes gaar op een laag vuur.
  • Pel intussen de tomaten, snijd ze in kleine blokjes.
  • Verwarm in een tweede kookpot 1 eetlepel olijfolie.
  • Voeg de rest van de sjalotten toe en stoof kort.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en stoof gaar.
  • Dien de boontjes op en schep hierop je zelfgemaakte tomatensaus.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .