Bloemkoolrijst

Misschien ben jij, zoals velen anderen, de strijd aangegaan met je coronakilo’s. We mogen weer buiten, zelfs terug op reis of al eens een dagje naar zee. Dan zien we er graag goed uit. Honger hebben en vermageren vinden wij als diëtisten alvast geen goede combinatie. Het zal je op termijn niet helpen om het resultaat van je vermagering te kunnen behouden. Wat wel helpt, is zoeken naar alternatieven waar je voldoende van kan eten en die niet al te veel calorieën bevatten. Zo kan je gebruik maken van bloemkoolrijst. Die maak je door de rauwe bloemkool grof te raspen of te cutteren. Best dan kort wokken of heel kort koken, anders wordt de bloemkool te plat en is het korreleffect weg.

Nodig: (4 pers)

1 kleine tot middelgrote bloemkool

500 g prinsessenboontjes (vers of diepvries)

2 rode paprika’s

1 grote (rode) ui of 2 sjalotten

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

Kerriepoeder

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Maak de look schoon, pel de uien (of sjalotten) en snipper fijn.
  • Dop de boontjes, snijd in stukjes van 2 à 3 cm en kook ze beetgaar.
  • Schil de paprika, verwijder zaadlijsten en zaadjes en snijd in blokjes.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en spoel ze onder koud water.
  • Rasp of cutter de bloemkool tot bloemkoolrijst.
  • Verwarm de olijfolie in een wokpan (of ruime kookpot), bak look en uien kort, voeg kerriepoeder en paprika toe en wok 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en wok tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg de prinsessenboontjes toe.
  • Breng op smaak met peper, zout.
  • Lekker met een gebakken eitje, stukje vis of vlees.

 

Variatie:

Je kan de bloemkool vervangen door broccoli.

Je kan variëren met groenten van het seizoen: paksoi, wortel, venkel, tomaat, koolrabi, prei, warmoes … Combineer naar keuze.

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .