kersttaartje

Bijna kerst. De voorbereidingen voor het kerstfeest zijn vast al volop aan de gang. Best druk deze dagen. Wil je toch een klein tussendoortje in de namiddag in kerstsfeer? Dan kan dit kersttaartje tellen. Het is gemaakt met filodeeg. Dus lekker licht. Het wordt gebakken met vla en als het koud is leg je er schijfjes groene kiwi op in de vorm van een kerstboom.

Nodig: (6 stuks)

6 vellen filodeeg

½ liter vla (https://www.di-eet.be/recept-van-de-week/zelfgemaakte-vla/)

2 groene kiwi’s

Vloeibare bakmargarine

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een rond vel filodeeg, vouw de bovenkant naar binnen en daarna de onderkant.
  • Vouw vervolgens de linkerkant naar het midden, doe dat ook met de rechterkant.
  • Zo krijg je een vierkantje van 6 lagen filodeeg.
  • Bestrijk de bakvormen lichtjes met margarine.
  • Leg het vierkantje filodeeg in de bakvorm en duw aan.
  • Schep hierop 4 eetlepels vla.
  • Herhaal dit voor de 5 andere taartjes.
  • Plaats in de oven en bak ze gedurende 15 minuten.
  • Neem uit de oven, haal ze uit de bakvorm en laat afkoelen.
  • Schil ondertussen de kiwi’s.
  • Snijd er schijfjes van. Snijd eveneens een puntje voor de top en een balkje voor de stam van je kerstboom.
  • Schik de schijfjes kiwi op de taartjes in de vorm van een kerstboom.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .