Frisse salade

Bij de eerste warme dagen, is een salade lekker fris. We hebben er een maaltijdsalade van gemaakt. Niet met aardappelen, rijst of pasta maar met volkoren bulgur. Bulgur wordt gemaakt van tarwe en gekookt in water. Het is een product dan veel gebruikt wordt in de Turkse, Indiase, Arabische en Mediterrane keuken. Het heeft een beetje een nootachtige smaak. Je kan het warm en koud eten in plaats van aardappelen.

Nodig: (voor 2 personen)
60 – 100 g ongekookte bulgur
1 zakje veldsla
½ bakje kerstomaatjes
2 bolletjes mozzarella
Gehakte verse basilicum
Peper en zout

Bereiding:

  • Kook de bulgur zoals aangeven op de verpakking.
  • Giet af en laat afkoelen.
  • Spoel intussen de kerstomaatjes en halveer ze.
  • Haal de mozzarella uit de zakje en verdeel in stukjes.
  • Roer de gehalveerde tomaatjes onder de afgekoelde bulgur samen met de gehakte basilicum.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe in een ruime schaal en schik de veldsla langs de rand.
  • Voeg de stukjes mozzarella toe en dien op.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .